Att göra i Danmark med barn

I dessa tider är det många som funderar på en semester i sitt närområde. Varför inte ta en tur över till vårt grannland Danmark och upptäcka allt som detta gemytliga land har att erbjuda? Det är speciellt att rekommendera för dig som reser med barn då du kan roa dig med allt från Tivoli i Köpenhamn till Lalandia. Här tipsar vi om vad du kan göra i Danmark om du reser tillsammans med hela familjen.

Legoland

Det finns få ställen som är så klassiska för barn som Legoland. Lego kommer ursprungligen från Danmark och denna park är en hyllning till den klassiska leksaken. Ett besök i denna härliga park är en dröm för de flesta barn. Gå på upptäcktsfärd bland alla de fantastiska miniatyrparkerna helt uppbygga i lego. Här kommer du hitta städer som Amsterdam och Bergen. Det finns även ett stort antal åkattraktioner som passar både små och lite större barn. Välj mellan att åka över dagen eller bo kvar i den anslutande semesterbyn eller på ett av de två hotellen.

Lalandia – vattenäventyr för hela familjen

Lalandia finns på två ställen i Danmark. Ett ligger i anslutning till Legoland i Billund och det andra ligger på orten Rödeby. Det är ett vattenland/stugby som bjuder på skoj för hela familjen. Här finns allt från spa till stora lekland och givetvis det tropiska vattenlandet. Man får nästan en känsla av att man befinner sig nere i Medelhavet. På området finns även restauranger och matbutiker, allt man behöver helt enkelt. Ni kan även ta båten till Tyskland för en dagstur om ni känner för det (om ni befinner er i Rödeby).

Tivoli

Sist men inte minst vill vi tipsa om Tivoli, detta klassiska nöjesfält i centrala Köpenhamn. Det är ett måste om ni är på besök i huvudstaden. Även om du inte gillar karuseller är det härligt att bara strosa runt.