De populäraste bilarna i Sverige

Undrar du någonsin över vilka som är de populäraste bilarna i Sverige? När du ute och kör ser du säkerligen samma bilmodell flera gånger under samma dag. Men vilka är egentligen bilarna som svenskarna köper allra mest? Det ska vi ta reda på här!

Tyska Volkswagen i topp

Till skillnad mot vad man kan tro är det inte ett svenskt bilmärke som ligger i topp utan tyska Volkswagen som tar hem både första och andraplatsen. Deras modell Tiguan ligger etta följt av klassiska Golf. Detta är alltså resultatet baserat på år 2019 och privatpersoner. Volkswagen står för prisvärda och hållbara bilar av god kvalitet, något som verkligen går hem hos svenska folket med andra ord.

Svenskt först på femte plats

Många av er undrar säkert hur Sveriges stolthet Volvo placerar sig på listan. Vi kan tala om att de kommer först på femteplats. Tredje och fjärdeplatsen innehas nämligen av Kia och deras två modeller Niro och Ceed. Volvo halkar alltså in först på femteplatsen med sin modell S60/V60. Volvo innehar också sjätte och sjundeplatsen med sina bilmodeller XC60 respektive XC40.

Blandade bilmärken längre ned på listan

Nu när vi kommer lite längre ned på listan blir bilmärkena lite mer blandade. På åttondeplatsen hittar vi Nissan Qashqai som är en perfekt familjebil. Det är en större SUV som trots sin storlek passar lika bra i stan som på landsbygden. Därför lyckas även den ta en topp 10-placering.

På niondeplatsen hittar vi Toyota Corolla som även säljs som hybridbil. Det är en nätt och snygg bil med 5 dörrar. Den passar både till den mindre familjen och till paret eller den enskilde personen.

Vi avslutar topp 10-listan med samma märke som vi började, nämligen Volkswagen. Det är deras modell T-Cross som kniper den sista topplaceringen. Det ska bli spännande att se om listan skiljer sig åt nästa år.