Så säljer du dina fotografier

Tar du väldigt fina bilder och skulle du vilja sälja dem till allmänheten? I så fall finns det ett antal olika sätt som du kan gå tillväga. Idag är det väldigt enkelt att nå ut till folk genom sociala medier. Du kan till exempel skapa ett Instagramkonto och lägga upp dina bilder där. På din profil kan du också skriva att du säljer dina bilder i olika format och att de som är intresserade kan kontakta dig privat. Om du lyckas bygga en större följarbas på Instagram kan du faktiskt nå ut till folk över hela världen och sälja en hel del av dina prints eller fotografier.

Bygg din egen hemsida

Något annat du bör göra är att skapa din egen hemsida där du kan lägga upp och sälja dina prints, en webbshop helt enkelt. Denna kan kombineras med en blogg där du kan dela med dig av dig själv och ditt arbete. Det är ett sätt att bli lite mer personlig och få dina kunder att lära känna dig. När du startar en webbshop är det en fördel om du erbjuder ett flertal olika betalningsmetoder som till exempel kort och direktbetalning. Du kan även använda en lite annorlunda metod som Bitcoin. På https://bitcoin-guiden.se kan du läsa mer om hur det fungerar.

Om du inte själv har kunskapen hur man bygger en webbshop finns det flera program på nätet där du hyr in dig. Det finns simpla varianter som inte kostar så mycket. Du kan ta världens finaste foton men om du inte ger intrycket av en seriös webbshop kommer ingen att köpa dina fotografier. Lägg därför ner lite extra tid på shoppen och se till att det blir riktigt bra. Be även dina vänner och nära och kära om åsikter för att vara på den säkra sidan. Sedan är det bara att börja fota och marknadsföra dig själv.