Sveriges bästa vandringsleder

I dessa tider när många väljer att stanna hemma istället för att resa utomlands tänkte vi att det kunde vara roligt att tipsa om olika vandringsleder i Sverige. Vi bor ju som bekant i ett väldigt vackert land där det finns mycket att upptäcka. Att vandra är både ett roligt och enkelt sätt att komma ut i naturen samt en möjlighet att röra på sig och motionera. Men vilka är egentligen de bästa vandringslederna i Sverige? Det ska vi tipsa om här!

Norrland

I Norrland finns det otroligt många vackra platser men frågan är om inte Kebnekaise är den absolut bästa. I Kiruna kommun kan du nämligen vandra på Sveriges högsta berg och det är faktiskt det närmare du kommer en alpin upplevelse i landet. Rundan är 24 kilometer och om du vill bestiga toppen får du räkna med att vandra i 10 till 12 timmar. Det är framförallt under sommarmånaderna som denna runda är populär. Om du vill vandra här är det viktigt att du är påläst och tar i beaktning de eventuella vädersomslagen. Vi rekommenderar vandringen främst till dig som är väldigt tävlingsinriktad och vill ha en utmaning.

Öland

Om du befinner dig lite mer söderut, närmare bestämt på Öland kan du i så fall passa på att vandra längst med Mörbylångaleden som sträcker sig hela vägen ner till Ölands sydligare spets. Du börjar i Färjestaden och får se väldigt mycket av ön. Rundan är hela 84 kilometer och när du kommer fram till slutet får du inte missa att gå upp i fyren Långe Jan. Det är en berömd sevärdhet på Öland och den ligger i anslutning till Ottenby Fågelstation. Under vandringen kan du stanna för ett bad, besöka olika gallerier eller loppisar eller varför inte paddla kajak? Öland är verkligen en ö som har något för alla.